Tort raw cu avocado si cocos

Sunt indragostita de dulciurile care nu necesita timp indelungat de preparare, fainoase si kilograme de zahar. Asa ca  pentru a imi satisface pofta de dulciuri m-am orientat catre variantele ce au la baza ingrediente sanatoase cum este cocosul sau avocado.

Cu un timp de preparare foarte prietenos, de 20 minute , am reusit sa obtin o prajitura cremoasa si gustoasa cu o balanta echilibrata intre dulce si acru.

Ingrediente:

  • 150 grame curmale ( hidratate pe timpul noptii )
  • 70 grame fulgi de cocos
  • 2 avocado  ( mai multe despre avocado aici )
  • 70 grame cocos proaspat  (pulpa de la 1 nuca de cocos)
  • sucul de la 1 lime ( poate chiar mai mult )

Modalitate de preparare:

Pentru cocosul proaspat, am folosit un mini tocator cu ajutorul caruia am reusit sa obtin fulgi.

Pentru a sparge nuca de cocos trebuie sa recunosc ca apelez intotdeauna la sotul meu care ma ajuta de fiecare data cand este nevoie. Multumesc 🙂 

pulpa de cocos

Cu ajutorul unui blender vertical ne ocupam mai intai de blat.

Se pun curmalele impreuna cu fulgii de cocos uscati si se mixeaza pana se omogenizeaza, iar blatul este gata 🙂

Am folosit o tava cu pereti detasabili de 26 cm, daca aveti mai mica va recomand sa o folositi pe aceea.

Tarta cu avocado

Pentru crema, se pune in acelasi recipient de la blat, avocado impreuna cu pulpa de cocos si sucul de la lime, pe care le mixam pana acestea sunt complet amestecate si avem o textura cremoasa.

Adaugam crema peste blat si introducem tortul in frigider sau congelator. Tinut la congelator va fi mai usor de taiat in bucati.

Va marturisesc ca din aceasta minunatie am pregatit si ” casoleta” de birou a sotului, peste care am mai adaugat cateva migdale si o rondea de ananas.

Am savurat o felie la cafea si incerc sa evit a mai scotoci prin frigider pentru ca risc sa golesc tava 🙂

Va recomand din toata inima, este unul din cele mai bune deserturi raw!

Din inima pentru voi,

Daniela

Tort raw cu avocado 1

Astept cu interes sa imi spuneti ce parere aveti!