Ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove

Yumii, cui nu-i place ciocolata?

Iubim ciocolata si parca e greu sa refuzi o bucatica, fiind alimentul perfect si cand esti fericit dar si cand esti maxim de deprimat. Stiu, este greu sa rezisti tentatiei, dar e bine sa te gandesti ca aceasta placere are la baza o cantitate considerabila de zahar, ingredient ce reprezinta doar „calorii goale” fiind de fapt o veritabila toxina si întaia cauza a afectiunilor grave ale lumii industrializate.
Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II si problemele cardiace sunt doar cateva dintre afectiunile provocate de consumul de zahar, afirma profesorul Lustig.

E adevarat ca o bucatica nu a omorat pe nimeni iar pentru ca ciocolata ramane in topul preferintelor femeilor si nu numai, se pot alege si variante light, ba chiar ssnstoase.

Ingrediente pentru 6 bomboane :

  • 4 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri pudra de roscove / pudra de cacao  (carob)
  • 1 lingura cu miere
  • 4 linguri cu apa ( apa se puna usor incalzita)

Modalitate de preparare:

Se amesteca toate ingredientele cu o lingurita pana se omogenizeaza, dup care se pun in forme la congelator timp de doua ore. Pentru ca mi-au fost cel mai la indemana, am folosit formele de gheata.

Dupa doua ore, am putut savura ciocolata fara zahar si fara lapte, iar pentru ca iubim fructele de padure, a fost desertul perfect pentru a face un „sos de zmeura” din 60 grame zmeura congelata si o jumatate de banana, bagate timp de 1 minut la blender.

Tanaaa, ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove, simplu, gustos si sanatos în 5 minute timp de preparare!

Beneficii:

Cel mai important ingredient al acestei retete este uleiul de cocos (cocosul în orice varianta a lui).
Personal, am început sa consum aceasta comoara, la recomandarea unei prietene dragi, la inceput adaugand doar în cafea cate o lingurita, iar pe parcurs am inceput sa mananc cu lingurita direct din borcan cand pierd vremea prin bucatarie, iar in curand as putea manca cu tot cu coaja 🙂

De aceea, pentru mai multe informatii despre acest super aliment o sa va rog sa cititi aici, un articol superb!

Bomboane din unt de cocos si pudra de roscove